Orvostechnikai eszköz szoftverek fejlesztése

2013.11.20

A múlt heti „Orvostechnikai eszközök használhatósága” című képzésünknek egy különleges aktualitása volt. Ez a képzés is részét alkotta a "World Usability Day" eseménysorozatának. A világ csaknem 30 országában rendezett események középpontjában az egészségügy állt. A világnap fő üzenete, hogy „a felhasználó központú tervezés az egészségügyben valóban élet és halál kérdése”. Ez a megállapítás különösen igaz az orvostechnikai eszköz szoftverekre is.

Manapság a korszerű orvostechnikai készülékek szinte elképzelhetetlenek szoftver nélkül, de számtalan példa akad az önálló orvostechnikai szoftverekre is. Egy biztonságos, könnyen használható és hatékony szoftver fejlesztése komoly kihívás elé állítja a gyártókat.

Bizonyára Ön is szembesült az orvostechnikai eszköz szoftver fejlesztés, elsőre átláthatatlannak tűnő, követelményrendszerével. Szoftver életciklus, szoftver kockázatirányítás és használhatóság, szoftver validálás megannyi nehezen megfogható fogalom. Ezekről olvasva biztosan Ön is érezte magát elveszettnek…

A következő képzésünk célja pontosan az, hogy Ön is tisztán lásson a szoftverfejlesztési követelmények útvesztőjében.

Jöjjön el az „Orvostechnikai eszköz szoftverek fejlesztése” című oktatásunkra 2013.12.04-én és ismerje meg a szoftver fejlesztés lépéseit!

A képzés különlegessége, hogy a Magyarország egyik legtapasztaltabb orvostechnikai eszköz szoftver fejlesztői, a B. Braun Medical Kft. munkatársai tartják az előadásokat.

A képzést Gyöngyösön tartjuk, ahol a térség második legnagyobb munkaadójaként jelentős szerepet vállal a cég a társadalmi felelősségvállalás területén. Többek között 2011-től a helyi kézilabda klub B. Braun Gyöngyös néven szerepel az első osztályú bajnokságban a B. Braunnal kötött támogatási szerződés alapján. (További részletek a B. Braun társadalmifelelősség vállalási programjáról itt.)

A B. Braun társadalmi elkötelezettsége a SAASCO Kft. hasonló elkötelezettségével találkozott. Így jöhetett létre ez a képzés, ahol a világ élvonalába tartozó szoftverfejlesztők adják át tudásukat, tapasztalataikat a magyar orvostechnikai eszköz gyártóknak.

Már önmagában a képzés létrejötte is hatalmas támogatás a B. Braun részéről, de a SAASCO-val karöltve a 10 fő alatti, magyar többségi tulajdonú vállalkozások extra 90 %-os kedvezménnyel (szinte ingyen) vehetnek részt a képzésen. Ezzel is ki kívánja fejezni a B. Braun és a SAASCO, hogy fontos számunkra a magyar orvostechnikai eszköz ipar fejlődése.

saascomed

bbraun

A képzés részletei >>>