Lehetőségek és kihívások '2019

2019.01.30.

2019 és az azt követő évek az orvostechnikai eszköz gyártók számára egy izgalmas, lehetőségekkel és kihívásokkal teli időszaknak ígérkezik.

A lehetőségek közül elsőként kell kiemelni, hogy az orvostechnológiai ipar a leggyorsabban növekvő ágazatok egyike és sajátosságianál fogva kevéssé érzékeny a gazdasági válságokra. Az ágazat növekedése a következő időszakban is 4-6 %-ra tehető.

Új, eddig szinte elképzelhetetlen lehetőségeket teremt a műszaki fejlődés. Mivel ez a fejlődés exponenciális, naponta jelennek meg új, eddig soha nem látott orvostechnikai eszközök és megoldások. A semmiből tűnnek fel olyan start-up-ok akik fenekestül forgatják fel az egyes szakterületeket mind műszaki, mind piaci szempontból.

Ezek az start-up-ok azonban jelentős kihívást is jelentenek az iparág hagyományos szereplői számára. A meglévő piaci szereplők túlélésének egyik kulcsa, hogy felvegyék a kesztyűt és felgyorsítsák a saját fejlesztéseiket az új műszaki lehetőségek kihasználása érdekében.

A következő kihívást a szabályozási környezet jelentős változása jelenti, amely közvetlen hatással van az orvostechnikai eszközök forgalomba hozatali költségeinek a növekedésére. A jogszabályi elvárások az egész világon növekedtek, de nekünk Magyarországon elsősorban az új orvostechnikai eszköz rendelet, az MDR (2017/745/EU) követelményeinek a teljesítése jelenti a kihívást.

Kezdjük együtt az új évet azzal, hogy tekintsük át az előttünk álló lehetőségeket és kihívásokat!

Lehetőségeinkhez mérten 2019.01.30.-án szeretnénk bemutatni a hazai fejlesztési lehetőségeket, egyetemi kutató helyeket és röviden az MDR jelentette kihívásokat. Az MDR követelményeit már több oktatásokon is megismerhetted, mi viszont már a megoldásokat fogjuk felvillantani.

Reményeink szerint minden résztvevő szármára tanulságos lesz azon magyar orvostechnikai eszköz gyártók bemutatkozása, akik a SAASCO partnereiként, a trendekhez illeszkedő eszközöket fejlesztettek ki. Újdonság, hogy ezeket az érdekes eszközöket a kiállításon kézbe veheted, akár ki is próbálhatod.

A „Lehetőségek és kihívások ’2019” konferencián és kiállításon való részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött.