Hogyan tervezzünk felhasználói felületeket?

2017.11.08

A 2017-es lesz a negyedik év, hogy szakmai nappal csatlakozunk a World Usability Day nemzetközi rendezvény sorozatához

A World Usability Day (WUD) 2005 novemberében indult útjára, így idén már a 13. esemény sorozatra kerül sor. A WUD célja, hogy összehozza a kutatásban, az oktatásban, az iparban és a kormányzásban fellelhető csoportokat a közös cél megvalósítása érdekében: az élethez fontos szolgáltatások legyenek könnyebben hozzáférhetőek és egyszerűbben használhatók!

A WUD ‘2017 vezértémája a „Inclusion through User Experience”, amelyhez a szervezők a következő gondolatokat társították:

A világ változik és kiegyensúlyozott és nyitott társadalmi légkör nem annyira elterjedt, mint sokan szeretnénk. A technológia a politikai változások mellett is tovább fejlődik. Az olyan eszközök és technológiák, amelyek kihasználják az emberek lehetőségeit, erősségeit, olyan feltételeket teremtenek, amelyek segítik az embereket, hogy a legjobbak lehessenek.

A rosszul tervezett rendszerek zavartságot okoznak, a legrosszabb esetben nem pontos információkat és eredményeket szolgáltatnak. A felhasználói élmény tervezői és kutatói hatással lehetnek az események menetére megfelelő technológiák, termékek és szolgáltatások fejlesztésével.

A WUD ‘2017 szakmai napunk a fenti gondolathoz csatlakozva használhatóság tervezésének olyan szempontjaira irányítják rá a figyelmet, amely talán eddig kevesebb figyelmet kapott úgy, mint a felhasználói dokumentáció, a csomagolás használhatósági kérdései vagy az antropometria alkalmazása a tervezésben.  Ezek az ismeretek az ipar minden területén alkalmazhatók, a gépektől, az orvostechnikai eszközökön keresztül, a háztartási berendezésekig.

Részletes program ITT.