A használhatóság világnapja ’2019

2019.11.14

A World Usability Day (WUD) team idén egy érdekes témát talált: Designing for the future we want, melyet talán a következőképpen fordíthatunk: Tervezés a jövőnkért.

A World Usability Day (WUD) 2005 novemberében került először megrendezésre, így idén már a 15. esemény sorozatra kerül sor. A WUD célja, hogy az élethez fontos szolgáltatások legyenek egyszerűbben használhatók és fenntarthatók, amelyet a kutatás, oktatás  ipar és kormányzati területek összefogásával lehet elérni.

Az idei témát az ENSZ Fenntarható Fejlődési Céljai inspirálták, melyek 17 pontban mutatnak irányt egy békés és virágzó jövő kialakításához. Amit ma tervezünk, hatással lehet a világra, így szem előtt kell tartani a fenntartható tervezést.

Egyre fontosabb szerepet kapnak a szoftverek, amelyek az orvostechnikai eszközök között is egyre inkább előtérbe kerülnek. A szoftverekkel kapcsolatos biztonság kialakítása azonban sok esetben még kérdéses.

A WUD ‘2019 szakmai napunk a fenti gondolatokhoz csatlakozva a szoftverek használhatóság tervezésének olyan szempontjaira irányítják rá a figyelmet, amely talán eddig kevesebb figyelmet kapott. Ezek az ismeretek az ipar minden területén alkalmazhatók, a gépektől, az orvostechnikai eszközökön keresztül, a háztartási berendezésekig.

A nap folyamán egyetemi, tanúsítói és tanácsadói területek szakértőitől kaphatunk részletesebb képet a használhatóság vizsgálatáról. Az előadások között a gyakorlati megvalósítás mellett szerepet kap az új orvostechnikai eszköz rendelet (MDR) és a használhatóság kapcsolatának tisztázása is, valamint a használhatósági szabványok alkalmazásának kérdése is.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A részletes tematika elérhető ITT!