CE jelölés előadás a Középiskolások Szabadegyetemén

2015.08.05.

A Középiskolások Szabadegyeteme ötlete 2009-ben vetődött fel. Az ötletgazdák az Illyés Sándor Szakkollégium és a Bibó István Szakkollégium hallgatói voltak.

A cél egy olyan nyári tábor megszervezése volt, amely a gimnazista (9-12.-es) korosztály számára – a kellemes nyári időtöltésen túl – tartalmas, a mindennapokban is hasznos szakmai ismeretek elsajátítását teszi lehetővé a szakkollégisták által lefedett tudományterületek (például: jog, politológiai, pszichológia, pedagógia, gyógypedagógia, szociológia, társadalom- és mérnöktudományok) főbb és praktikusabb momentumainak megismerésével.

Ebben az évben immár 6. alkalommal, Csobánkán került megrendezésre a rendezvény, melyre az ország minden részéről érkeztek középiskolások.

Ezen a  rendezvényen szerepet kapott az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar is, ahol a SAASCO támogatásával a Gépek CE jelölése, műszaki-jogi megfelelősége tárgy folyamatosan része az oktatásnak. A mérnöki világ érdekességein belül Süli Dávid előadást tartott a CE jelölésről és annak fontosságáról. A mérnöki szekciót nagy érdeklődés fogadta.