Biológiai értékelésBiológiai értékelés

 

Az orvostechnikai eszközök alkalmazása során az egyik kiemelt kockázat a biokompatibilitás, azaz a toxikológiai kockázatok. E kockázatok kezelése a biológiai értékelési folyamat során történik. A folyamat végrehajtása során, megtörténik az eszköz alapanyagának és vele a gyártási folyamat során érintkezésbe kerülő anyagok azonosítása és jellemzése, a toxikológiai kockázatértékelés és biológia értékelés jelentés összeállítás. A biológiai értékelés folyamatát az ISO 10993-1 szabvány szerint hajtjuk végre.

Orvos és biológus csapatunkkal a teljes biológiai értékelési folyamatot elvégezzük Ön helyett.

 

Kapcsolódó Szolgáltatásaink

Szakirodalom
átvizsgálás

A biológiai értékelési folyamat során meg kell határozni az eszköz alapanyagának és gyártási adalék- és segédanyagok toxikológai profilját.  Tehát szakirodalom kutatás célja az összes azonosított anyagra vonatkozó adat felkutatása, beleértve a vonatkozó anyag szabványokat is. A tevékenység eredménye egy szakirodalom kutatási jelentés és a hivatkozott cikkek másolata.

Toxikológiai kockázatfelmérés (ISO 10993-1)

Az orvostechnikai eszközre vonatkozó toxikológiai kockázatok azonosítása után el kell végezni a kockázatok kezelését az ISO 10993-1 szabvány követelményei alapján.

A toxikológiai kockázatkezelés az ISO 14971 kockázatirányítási folyamat része, így ezt a tevékenységet a kockázatirányítási terv szerint végezzük el.

Biológiai értékelés jelentés (ISO 10993-1)

A biológiai értékelés folyamatát, beleértve a szakirodalom átvizsgálást, az anyagok jellemzését és a toxikológai kockázat felmérés eredményét az ISO 10993-1 szabványban előírt biológiai értékelés jelentésben kell összefoglalni és dokumentálni.

Válasszon a fenti szolgáltatásaink közül és kérjen részletes ajánlatot!